Çok Sorulanlar

Kamp çadırı seçimi nasıl yapılır.

Uyku tulumu seçimi nasıl yapılır.

Kamp ocağı seçimi nasıl yapılır.

Çocuklu Doğa Etkinliklerde “Olmasada Olurlar”.
Genel Cevaplar
Bizler uzun yıllar Sıradışı Sporlar ile ilgilenmiş bir aileyiz. Doğanın kişisel gelişim üzerindeki gerekliliklerini ve olumlu etkilerini kendimiz üzerinden bildiğimizden, "doğa yoksunu" çocuklar yetiştirmek istemiyoruz. Şehir çevresinde korunaklı ve mangal üzerine kurulu piknik alanlarını da bu türde gelişime uygun ve destekleyici alanlar olarak görmüyoruz.
Görece el değmemiş bozulmamış doğa içerisinde geçirdiğimiz zamanlarda şehir koşuşturmacasından uzaklaşmak, uyumlanmak, temiz hava temiz enerji ile dolmak, doğa ile uyum, yardımlaşma ve değişik bir deneyim olarak çocuğumuzla kamp yapıyoruz.
AVM ler dışında seçeneği olmayan ama böyle bir alternatif arayan ailelere de klavuzluk ederek bir topluluk oluşturmak ve toplumda bu tür etkinliklerin artmasını sağlamayı umuyoruz.
Böylelikle çocuklarımıza doğanın değerini daha iyi anlatabiliriz. Doğayı korumayı öğretebiliriz.
Kampa Gidelimmi Baba Toplumda pek bilinmeyen kampcılık sporunun hangi yaş olursa olsun çocuklarımızla da yapılabileceğini kanıtlayan toplumsal bir projedir.
Hayır. Anneler, teyzeler, amcalar, dedeler. Herkes katılabilir. Çocuk olmadan da katılabilirsiniz.
Çocuğumuzu büyütme evrelerinde 3 parçası olan bir proje geliştirmiştik.
www.benimleoynarmisinanne.com 0-3 yaş aralığı için çocukları yuvaya göndermeden bir çözüm arayışında idik. Hem de artık çocuklar ayaklandığı için biraz anne dayanışması ve sosyalliği de olmalıydı. Beslenme, davranış, oyun öncelikli ilk projemiz Benimle Oynarmısın Anne ismini aldı.
www.kampagidelimmibaba.com topluluğu ile de babanın artık çocuğun gelişiminde daha etkin rol oynadığı ve annenin artık biraz daha fazla dinlendiği bir süreç ihtiyacı duyduk. bu sebeple sitemizin ismini baba üzerine kurduk. Burada hedef yaşımız 3-12 aralığıdır.
www.tohumekelimmianne.com topluluğu ise artık Anne doğurganlığı ve yaratıcılığının tekrar çocuk üzerinde etkin olmasını planladığımız sürecin adı. Takas, tamir, üretmek, ekmek, tohum, paylaşım. Bir sürü değerli mirasın sonraki kuşaklara geçebilmesi için aracılık etmek hayalindeyiz.
Tabii tüm bunları daha derin düşündüğümüzde Anne ya da Baba rollerinin cinsiyetci bir yaklaşım dışında roller üzerine kurulu olduğunu anlamışsınızdır. Burada evin dişil ya da Eril dengeleri devreye girecek kimi zaman ailenin babası oyun oynarken Anne'si kampa gelebilecektir çocuğu ile.
Tüm bu kuşak öğretilerini devralıp, devredeceğiz çocuklarımıza. Amacımız hayalimiz bu.
Kamplara katılmak için öncelikle "haber postası" na üye olmanız gereklidir. Bir kamp duyurusu sadece bu sistem üzerinden yapılmaktadır. Sayfanın en altında form vardır.
Kamp organize edildiğinde bu mail ile duyurulur. Gerekli tüm yönlendirmeler bu mailde olur.
Kamp duyurusunda gerekli malzemeler konusunda size bilgiler verilir. Hazırlıklar hakkında bilgiler verilir. bunları dikkatle okuyup hazırlık yapmalısınız.
Bu hazırlık sizi korkutmasın. Aslında bir piknik hazırlığından farkı yok. Extra olarak sadece gece orada uyuyacaksınız. Gelen maillerde yada burada ayrıntılı ne yazılırsa yazılsın tecrübe etmeden tam olarak anlamak mümkün olmayacaktır.
İşte bizlerde bunun için size destek oluyoruz. Bu tecrübeyi kısa sürede edindikten sonra artık sizin için kamp kurmak zor bir eylem olmayacak.
Kamp yapmaya karar verdiğinizde hazırlanmanız gereken ana unsurlar burada listelenmiştir.
Konaklama - Çadır, uyku tulumu, ve mat değişmez konaklama ihtiyacınızdır. bunu bir arkadaşınızdan temin edebilir yada kiralayabilirsiniz. İlk denemede satın almanızı önermiyoruz. Sebeplerini sonraki cevaplarda okuyabilirsiniz.
Ulaşım - Kamp katılım formunu doldurduğunuzda size gerekli ulaşım bilgileri mail olarak gelecektir. Ulaşım hazırlığını kendiniz ve kendi aracınızla yapmak durumundasınız. Burda tanıdık ailelerin ortak araba kullanması önerilir. Ulaşım mailinde bildirilen yerde belirtilen saatte olmalısınız. Geç gelmek sorun yaratacaktır ama erken gelmek eğlenceli olacaktır. Çünkü genelde kamp alanına yakın eğlenceli yerlerde buluşuyoruz.
Yiyecek - Kampın konaklama süresine göre yiyecek organizasyonunuzu ailenize göre ve beslenme tipinize göre kendiniz hazırlarsınız. Burada tek kuralımız var. Sizin tükettiğiniz yiyecekleri başka aileler tüketmiyor olabilir. Diğer çocuklarda yeme isteği oluşturacak hiç bir ürünü ortak alanlarda tüketemiyorsunuz. Bu ne demek. Mesela mashmellow ürününü ateş başına getiremezsiniz demektir. Muz aromalı sütü çocuğunuza sadece kendi kahvaltı masanızda verebilirsiniz demektir. Diğer aileler bisküvi tüketmiyor olabilir mesela. Ama bu davranış zaten kamplara özel bir konu değildir. Şehirde de diğer çocuğun isteyeceği veya arzu edeceği yiyeceklere ve çocuğa aile izni olmadan yiyecek verilmemelidir.
Isınma - Kamp kayıt formunu doldurduktan sonra gelen maillerde bu konuda ayrıntılı bilgi olacaktır. Siz özellikle üşüyeceğinizi düşünmedikçe yeterli malzemeniz olduktan sonra ve bunları kullanmayı bildikten sonra üşümek için hiçbir sebep bulunmamaktadır.
Çevre - Gittiğimiz yerler genelde görece daha az el değmiş yerler. Bir sonraki kampcılarda tertemiz ve zarar görmemiş alanlarda kamp atmak isterler. bu sebeple araçlarımızı genellikle yol olan yerlerde tutarız. Araçlarımız çok ağır ve bitkileri ezer. Yaktığımız ateş bir tek yerde ve ihtiyacımız kadar olur. Böcekleri öldürmez sadece çevremizden uzaklaştırırız.
Etik - İyi bir başlangıç ancak eğlence ile olur. Eğlenirken yardımlaşır, komşumuzun kamp kalitesini düşürecek (radyo, gürültü, koku, olumsuz davranış) gibi etik konulara dikkat ederiz. Doğayı korur, gerekmedikçe ayak izimizden başka bir iz bırakmayız. Bunlar yine sadece kamp için değil hayatımızın geneli için kurallardır.
Çadır - Ailenizin rahat yatabileceği kadar geniş, yağmur tentesi olan bir model olmalıdır.
Uyku Tulumu - Aile sayısında kafa kısmı daralan modellerde, kampın ısı değerlerine uygun
Mat - zemin ile teması azaltan daha rahatlatan malzemeler
Şapka - güneş korunması için
Su matarası - yayla sularından faydalanırken atık üretmediğimiz çok kullanımlı metal mataralar. Mataranızın içinde lak yada boya olmamasına dikkat ediniz.
Sırt çantası - Yürüyüşlerimizde kullandığımız ihtiyaçlarımızı taşıdığımız çantamız.
Ayakkabı - Bu tür aktivitelerde ayak en değerli huzuvlarımızdandır. Korumamız ve onu rahat ettirmemiz gereklidir. Ayrıca tabanı kaymayı engelleyecek şekilde dişli olmalıdır.
ocak - Kamplar bir mahrumiyet alanı değildir. Hertürlü yemeği yapabileceğiniz kamp ocakları satılmaktadır. Bu ocaklarınızın yakıtlarının ucuz ve atıksız olmasına dikkat ediniz. İspirto ocakları en efektif ve en ucuz ocaklardır. Akşam sıcak bir çorbanın yerini hiçbir şey tutmaz. Piknik tüpleri iyi bir çözümdür.
Mutfak malzemeleri - Yemek kalitenizi yükseltir. Kırılmaz, kolay taşınır, yıkanır olması önemlidir.
Temizlik - Doğaya zarar vermeyen temizlik malzemeleri kullanınız. Yalakları sabunlamak hayvanların sabunlu su içmesi demektir unutmayın.
Ulaşım - Arkadaşlarınızla birlikte ortak araç kullanmaya dikkat ediniz.
Kampçılık fikri sizi ve çocuğunuzu çok heyecanlandırsa bile bu konuda biraz yavaş davranmalısınız. Öncelikle elinizdeki malzemeleri veya yerine kullanılabilecek olanları tespit edin.
Olabiliyorsa bu malzemelere sahip dostunuzda ödünç isteyin. Ama dikkat edin bu malzemeler aslında kişiseldir. Ödünç vermek pek arzu edilmez.
Kiralayın. Bu sıkıntıları aşmak için limitli sayıda malzemeye sahibiz. Kiralama seçeneği yıllık olarak katılmayı düşündüğünüz kamp oranına göre daha mantıklı bir karar olabilir.
Tecrübe ettikçe nasıl bir malzemeye ihtiyacınız olduğunu anlarsınız. Çeşitli ihtiyaçlar için üretilmiş çadırlar vardır. Ve ihtiyacınızı belirlemeden aldığınız bir çadır sıkıntı yaratır. Birde bunu 15 yıl kullanacağınızı düşünün.
Bu konularda size kılavuzluk edecek bir dostunuz varsa önerilerini dikkat ile dinleyin. Yoksa sitemizi takip edip malzeme yazılarını inceleyin.
yeterli gözlem ve ihtiyaç tespiti yaptıktan sonra artık daha rahat satınalma kararı verirsiniz.
Mümkünse almayın.
Almak istiyorsanız yanınızda muhakkak tecrübeli birilerini götürün. Satıcıların güvenilir veya bilgili olanına rastlama ihtimaliniz, kampta kutup ayısına rastlama ihtimaliniz kadardır.
Muhtemelen hazırlamanız gerekmeyecektir. Nerden biliyorlar bilmiyorum Kamp yapmak tüm çocuklarda herhalde doğuştan olan bir bilgi. :)
Öncelikle çocuğunuza kamp nedemek bunu ayrıntılı anlatın. Gerekirse siteden fotoğrafları gösterin. Çadırınız varsa yada temin edebiliyorsanız evde bir kamp yapın ve ışıkları tamamen kapatın. Kafa lambası ile evin içinde keşifler yapın ve bunu tekrarlayın.
Evde elektiriksiz akşamlar organize edin. Mesela haftada bir akşam sigortaları indirin.
Sırt çantası, düdük, şapka, matara gibi malzemeler hediye alın ve bunların kullanımını öğretin.
Sokak gezilerinizde bu malzemeleri kullanın ve çocuğunuzun kullanmasına fırsat yaratın.
Çocuğun arkadaşlarının yanında Kampçı malzemeleri hakkında öğrendiklerini anlatacağı fırsatlar yaratın.
Kamplara katılın ve özendirin.
Böcek, yükseklik, hayvan korkunuz varsa bunu çocuğunuza bulaştırmayın.
Kamplarda yapılan tüm işlere çocuklarınızı ortak edin. Özellikle ateş için odun, içmek için su görevlerini verin.
Yürümekten ve keşfetmekten sıkılmayın.
Bu sitenin etkinlikleri kapsamında gittiğimiz yerler ve zamanlar dikkate alındığında yabani hayvan ihtimali yoktur. Sadece bölgesini yada koyunları koruyan bir köpek tehlike arzedebilir. Bu tür bir köpek her yerde çıkabileceğinden bu kamplara özel bir durum değildir.
Yazın Gittiğimiz bazı bölgelerde (Kazdağları) farklı etkinlikte canlılar olabilir. Bu karşılaşmalar genellikle insan dikkatsizliğinden kaynaklanır. Bir böcek geceyi geçirmek için sizin ayakkabınızı seçmiş olabilir. Bu böceğin sizin ayakkabınız olduğunu bilmemesinden kaynaklanır. inanın bilse sizin onu öldürme ihtimalinizden dolayı bu seçimi yapmayacaktır.
Bu sebeple küçük boyutlu hayvanlar için de tek kural kendinizi onlara farkettirmekten geçer. Fakat hiç bir sebeple çocuğunuza da bu korkuyu bulaştırmayacak şekilde davranınız.
O zaman hemen bildirdiğimiz cep telefonuna mesaj atınız. Biz sizi beklemek ve aramak durumunda kalmayalım.
Bu konuda bizim bir kısıtlamamamız yok. 2.5 aylık bebekler bile kamplarımıza katılabiliyor. Tabii sizin tecrübeniz ve hazırlığınız burda önemli oluyor. 1 yaşından itibaren yaz kampları sorunsuz olacaktır. Yemek yada başka sorunları dert etmeyin. Kamp ortamında çocukların davranışları tamamen değişir ve uyumlanır. Siz rahat olursanız bu çocuğunuza da yansıyacaktır.
Küçük yaşta çocukların yürüyüşlere katılmak isteyeceğini de unutmayınız. Burda biraz taşıma desteği vermek zorunda kalabilirsiniz.
3 yaşından sonra çocukların yarattığımız ortamın desteği ile 4 km ye yakın yürüyebildiğini defalarca kez gözlemledik.
Kamp duyuruları hava durumuna bağlı olduğundan zorluk derecesine göre bir planlama yapıyoruz. Gideceğiz kısmına bir faaliyet görmüyorsanız daha bir etkinlik planlanmamış demektir. Haber postasına üye olmak en iyi seçenektir. Size bir plan olduğunda mail gelir. istediğiniz kadar kişiyi üye yapabilirsiniz.
Duyuru olduktan sonra kamp katılım formunu doldurarak katılım maillerini bekleyiniz.
Haftasonu Kamplarımız 3 yaş ve altı çocuklar için ücretsizdir. 4 yaş ve üstü için indirimlidir. Yetişkinler için ücretlidir. Bu ücretler duyuruların katılım formunda belirgin biçimde yazılmıştır.
Yaz kamplarımız ise her birinin türü ve rotası farklı olabildiğinden dolayı duyuru içerisinde yazılır. Katılım formunda tekrarlanmaz.
Haftasonu kamplarımız 3 yaş ve altı çocuklar için ücretsizdir. 4 Yaş ve üstü çocuklar için indirimlidir. Yetişkinler için ücretlidir.
Haftasonu Kamplarının genel amacı kamp ortamı hakkında herkesin genel bilgi sahibi olması, kendi tüm işlerini kendisinin karşılaması ve çocuklarını da kamp ortamına alıştırması,çadırda uyumak ve bunun haricinde gelen ebeveynlerin kabiliyetleri doğrultusunda çocuklara çeşitli etkinlikler yaptırılmasıdır.
Kamplar genellikle Doğa farkındalığını arttırıcı tekrarı çoğaltmak ve böylelikle doğa bilincini kalıcı olarak içselleştirmek amacını taşımaktadır. Bu sebeple bolça yürüyüş, kaybolma, hikaye, masal, gözlem, böcek, yağmur, sis, soğuk, sıcak, su, güneş, çamur, vs ne varsa, kısmetimize ne çıkıyorsa olduğu gibi karşılamak, dayanışmak, yardımlaşmak, eğlenmek amacıyla düzenlenir.
Yetişkinler için de genel olarak Kampcılık, malzeme, yer seçimi, Vahşi hayat, Sıcak kalma, iyi uyku, Ekoloji, gıda, Sağlıklı beslenme vs konularda farkındalık arttırıcı muhabbetler çerçevesinde şekillenir. Katılım ücretleri tüm bu organizasyon, eğitimler ve etkinlikler için talep edilmektedir.
Haftasonu kamplarında yaylaya varıldığı gün ve ertesi gün kahvaltı sonrası 2 adet yürüyüş yapılmaktadır.
Yaz kamplarımız da ise konaklama ve etkinlik katılım olarak iki farklı fiyatlandırma duyurusu yapıyoruz. Konaklama kısmında bu hizmeti veren yerin standart uygulamaları dışına çıkan bazı taleplerimiz oluyor. Kamp ateşi, teknik oda, öğlen akşam yemekleri, ya da mesela sabah kahvaltısında Keçi sütü gibi. Bunlarında uygulamaya katıldığı standart dışı bir fiyat oluşuyor. Duyurulan fiyat bunların katılığı fiyat oluyor. Etkinlik katılımı ise yapılacak olan çalışma için sadece çocuk katılımından talep edilen bir katkı payıdır. Etkinlik giderlerini ve kolaylaştırıcıların ücretini kapsamaktadır.
Bunu nasıl yapabildiğimizi ise ancak kamplara katıldığınızda öğrenebilirsiniz. Doğa bunun için inanın çok araç içeriyor. bunları görebilmek yeterli olacaktır.
Sizler sadece kampa gelirken bu konu üzerinde evde herhangi bir çalışma, uyarı yapmayınız. Bu önemlidir.
Geri kalanını kamp liderinize bırakınız. Size gerekli oryantasyon verilecektir.
Kampcılık ve doğa bize göre çok önemli konular. Doğa farkındalığı ve sevgisi neyazık ki çuval yarışı gibi bir takım etkinlikler ile çocuklara öğretilemiyor.
Nasıl öğretilebileceği ile ilgili 2000 yılında bir teorimiz vardı. O günden bu yana binlerce aile ile bir çok kamp yaptık.
Bu kampların sonucunda çocuklar böcek korkularını yendiler. Çevreyi gözlemleme, kendini ve yanındakini gözetme, kamp kuralları ve etiği, hayatta kalma, doğaya saygılı içinde bulunma, çevreyle ilişkiler, doğa ile yarışmak veya savaşmak gerekmediği, doğa ile uyum ve onu anlayarak sınırılarını belirleyebilme gibi konularda geniş yelpazede altyapı oluşturdular.
Bizim kampcılarımız 6 yaşında çocuklarımız günlük 15km yürür hale geldiler, sırt çantalarını hazırlayabilir ve taşır hale geldiler. Sorun ile karşılatıklarında değerlendirir ve çözüm üretir hale geldiler. Orman içinde ilerlemenin yön bulmanın kurallarını, yağmurla havadan korkmamayı öğrendiler. Aileleri de tabii. Birbirlerine destek olmayı , işleri paylaşmayı öğrendiler.
Bunların bir adet kamp ile gerçekleşmeyeceğini hep söyledik. Kampcılığı etik kuralları ile ailelerin kendi başlarına da yapabilmelerini hedefliyoruz. Bu hedefimize de çoktan ulaştık zaten.
Bu temaların ve uygulanma şekillerinin sonuçlarını da uzun süredir görmüş bir ekibiz.
Şu anda sağda solda gördüğünüz aileçocuk alternatif kamp ve uygulamaların temelindekampagidelimmibaba vardır. ?
Hafta Sonu Kamplarımız
Duyuru başlığımızda ve duyuru içerisinde hangi bölgede olduğu ile ilgili bilgileri paylaşırız. Fakat yaylalar çok geniş olduğundan kamp yapacağımız bölgeyi tarif edemeyiz. Bu sebeple biryerden sonra konvoya katılmanız gereklidir.
Farklı sporlar için farklı çadırlar üretilir. Yanlış çadır almamak için ihtiyaçlarımızı iyi belirlemek gerekir. Bizim ihtiyaçlarımıza göre çadırlarımız
-Gerektiği kadar büyük olmalı
-Kolay ve Gergin kurulmalı
-Yağmur için 2. katman tentesi olmalı
-malzemesi su geçirmez ama nefes alır olmalı
-havalandırma pencereleri olmalı
-Önünde yada arkasında mutfak alanı olmalı
-iç tente sentetik olmamalı. Olacaksa tül ağırlıklı olmalı.
-malzemesi dayanıklı kaliteli olmalı
-polleri sağlam olmalı. (pol: çadırı ayakta tutan alüminyum çubuklar)
-sert rüzgarlar karşı fazla yüksek olmamalı
-Sırt çantasında taşınabilecek boyut ve ağırlıkta olmalı. Bu konu en tartışmalı konulardan dır. Gittiğimiz yerlere araba ile ulaştığımızdan genelde ağır çadırlar sorun teşkil etmese de zamanla arabaların gidemediği yerlere kamp yapmaya gittiğimizde başka bir çadır almak durumunda kalabilirsiniz.
not- çadırlar ve tulumlar yanıcı maddelerdir. Kullanım Sırasında buna dikkat ediniz.
Uyku tulumları ancak doğru kullanıldığında sizi ısıtırlar. Tulumlar ısı kaynağı değildir. Sadece vücudunuzun ürettiği ısıyı tutarlar. Bu sebeple tulumda ısı tutmak için hertarafının kapalı olması gerekir.
Birleşen uyku tulumları bu sebeple iyi sonuç vermezler. Büyükler tulumları gerdiğinden çocuklar arada örtünemezler.
Tek Tuluma çocuğunuzla birlikte girmeyi hayal etmeyin. Bu ancak sabaha kadar sizin uyumamanız ile sonuçlanır.
En iyi çözüm herkesin kendi tulumu olmasıdır. Çok haraketli uyuyan bir çocuğunuz var ise bir battaniye desteği en iyi sonucu verecektir.
Kullandığınız tulum kafa kısmını içine alan ve sıkıştırılabilen modellerden olmalıdır. Yaz aylarında gecelerde sıcak olduğundan tulum sadece üşüme ihtimaline karşı önlem olarak bulundurulur. Pike yeterli olacaktır. Unutmayın yaylalarda mevsim ne olursa olsun normaller dışında bir sıcaklık düşmesi olabilir.
Her zaman beklentinizden 5 derece daha soğuğa göre hazır olmalısınız. Nasıl Bir uykutulumu'na ihtiyacım var?
Evet yapabilirsiniz. Ama bu size biraz sorun oluşturur. Günlük yürüyüşten döndükten sonra ateş için odun toplamaya başlarız. bu ortalama mevsime göre saat 5-6 arası olacaktır. Ateş yakılır ve ateşin bir yemek yapacak kıvama gelmesi 2 saati bulur. Bu süreçte çocuklar genelde acıkmış olur. Ateşin verimi çok arttığından üzerine ne koysanız yakar. bu sebeple genellikle iyi bir yemek üretemezsiniz.
Bunun yerine bir kamp ocağı daha hızlı ve dengelidir. Ateşte pişirmek için yemek teleaşı bittikten sonra patates, kestane, mantar gibi yiyecekler atmak daha keyifli sonuçlar verir.
Genel ateş dışında kendinize yemek için farklı bir ateş mümkünse yakmayın. Bu doğa dostu bir davranış olmayacaktır.
Mümkünse kalmayın. Çünkü ne siz birçok kişiyi sizi beklemek zorunda bırakmak istersiniz. Nede zamanında gelenler birini beklemek.
Ama genellikle buluşma saatinden sonra 30 dk daha bekliyoruz. buna yetişemiyorsanız muhakkak haber veriniz. Kararlı iseniz bizi yolda da yakalama şansınız var.
Daha da kararlı iseniz yaylayı sorarak bulunuz. 2 saatten daha fazla geç kalacaksanız bence eve geri dönünüz. Çünkü bizim programımıza yetişmek sizin için zor olacaktır. Tam biz yürüyüşe başlarken siz çadırınızı kurmaya ve atıştırmaya çalışacaksınız.
Evet en kritik soru. :) Çocuklar aile içinde en az üşüyen bireylerdir. Küçük olduklarından kan dolaşımları daha dengelidir. Ayrıca yerde yatmaya uygun yapıları sebebi ile rahatsızda olmazlar. Çocuğunuzun ensesi üşüme belirtisini en iyi takip edeceğiniz yerdir. Gece birkaç kez kontrol ederseniz kolaylıkla takip etmiş olursunuz.
Çocukları aşırı giydirip aşırı örtmek terlemelerine sebep olur. Bu daha tehlikelidir. Terleyen bölgesi aniden soğursa kas tutulması olacaktır. Bu sebeple terlemesi yerine hafif üşümesi daha iyidir.
Üşüyen bir aile iseniz her zaman yanınızda zemin yada üstünüz için ekstra bir battaniye bulundurunuz.
Keyfini çıkaracağız. :)
Yağmur hazırlıklı olacağız hep. Çadırlarımız buna uygun olacak. En sert yağmurda bile çadırlarımız bizi koruyacaktır. Çocuğumuzla sıradışı bir deneyime hazır olacağız. Hazırlıklı ve öngörülü olacağız. Çocuğumuzu ıslak bırakmayacağız. Çadırımızı iyi gerecek iyi organize olacak, şehirde unuttuğumuz bu muhteşem doğa olayına eşlik edeceğiz.
Lütfen Okuyunuz
https://www.kampagidelimmibaba.com/blogs/item/166-kamplar-ve-havadurumu-degerlendirmeleri
Tabii burada önemsemeniz gereken bir yabani hayat var. Ayrıca yürüyüş sırasında köy köpekleri bizleri tehlike olarak görmese de sizin köpeğinizin saldırıya uğraması ihtimaline karşı tedbirli olmalısınız.